Hétvégi faház

A hétvégi faház, mint a nyugalom szigete

Kevés jobb helyet lehet elképzelni egy romantikus hétégére, mint egy hétvégi faház. Az emberek nagyrésze ebben a felgyorsult világban hajt, dolgozik, és egyszerűen nem tud kiszakadni ebből a mókuskerékből. Persze, a szabadság alatt el lehet menni akár távoli helyekre, tengerpartokra, de akár itthon is találni erre a célra megfelelő helyszíneket. De biztos, hogy egy egész évnyi folyamatos hajtást ez alatt a pár nap alatt ki lehet pihenni? Biztosan sokan gondolják úgy, hogy ez lehetetlen. Mi is így gondoljuk.
Néhány évtizeddel ezelőtt általános volt, hogy – főleg a városi emberek számára – volt a családoknak hétvégi telkük. Sok eseteben már akkor is egy hétvégi faház díszítette ezeket a telkeket. Valahogy ez a trend a rendszerváltás körül megváltozott, aminek persze megvolt az oka. Napjainkban azonban egyre többen szeretnének valódi kikapcsolódást találni, ami nem feltétlenül korlátozódik az éves rendes szabadságra. Persze, hiszen ott vannak a hétvégék, amik tökéletesen alkalmasak akár egy aktív pihenésre is. Egy kicsit megállítani azt a bizonyos mókuskereket. Nos, erre a célra az egyik legtökéletesebb választás egy hétvégi faház. Főleg akkor, ha egy természetközeli, idilli környezetben találunk egy telket, ahol ez elhelyezésre kerül. Ezekkel a feltételekkel egészen biztosan megkaphatjuk a vágyott pihentető hétvégét.

Csak egy vagy több típusban is tervezhető

Vannak, akik csak egy romantikus hétvégére szeretnék a hétvégi faház nyújtotta előnyöket kihasználni, de vannak akik egyszerűen csak egyedül szeretnének a világtól kissé elvonulni, de természetesen családi hétvégék, baráti összejövetelek ideális helyszíne is lehet. Amennyi igény, annyiféle hétvégi faház! – szoktuk mondani. És ez így is van. Lehet szabványokban, típusházakban gondolkodni, de ott általában a használat közben szokott kiderülni, hogy valami hiányzik, ezt nem így szerettük volna, máshol kellene legyen a főzőfülke stb. Abban az esetben, ha a hétvégi faház kivitelezését ránk bízza, azt mi a tervezéstől egészen a kulcsátadásig végig visszük. Ez azért fontos, mert tudjuk, hogy mindenkinek vannak álmai, elképzelései, elvárásai még egy hétévégi faház kapcsán is. Ezeket a tervezésnél mi figyelembe vesszük. Azzal kezdődik nálunk egy hétvégi faház kivitelezése, hogy leülünk az ügyféllel, és meghallgatjuk az elképzeléseit. Felmérjük, hogy milyen célra, hány fő részére tervezi a használatát. Ezek alapján készítjük el a terveket. Most persze sokan mondhatják, hogy ez csak egy hétvégi faház! Mit kell azzal annyit foglalkozni? Nos, csak magunkat tudjuk ismételni. Ez egy ékszerdoboz, aminek a nyugalom, a pihenés, a kikapcsolódás az elsődleges funkciója. És ha ebből indulunk ki, akkor már talán mindenki számára érthetővé válik, hogy mennyire fontos a megfelelő tervezés.
A tervezési szakaszban kell azt is eldöntenünk, hogy milyen típust válasszunk. Nyeregtetős, lapostetős hétvégi faház szerepel az elképzeléseinkben? Azt is érdemes végig gondolni, hogy csak nyáron szeretnénk-e használni, vagy téi kikapcsolódást is tervezünk. Létezik ugyanis négy évszakos is ezekből házakból. Ha ezt választják, akkor a téli kikapcsolódás is tökéletesen megoldható. Legyen tehát bármilyen típus, bármilyen kivitel az álmaiban, keressen bennünket, velünk biztosan megvalósíthatja!

ERDÉRT EGYEDI TERVEZÉSŰ HÁZAK