Faház építés

Miért jó választás a faház építés?

Ha a faház építés történetét nézzük, akkor talán kissé értelmetlennek is tűnhet a kérdés. Már csak ezért is, mert az mindenki számára nyilvánvaló, hogy a fa az egyike a legősibb építőipari alapanyagnak. Tudjuk, hogy már az őseink is előszeretettel és elég nagy gyakorisággal építettek házakat ebből az alapanyagból. Tulajdonképpen azt mondhatjuk, hogy a faház építés egyidősnek tekinthető az emberiség történetével.
Sok olyan ország van – mint például Svédország, Finnország, Norvégia, Kanada vagy Ausztria és Svájc – ahol ez a hagyományos építkezés, vagyis a faház építés viszonylag kevésbé szorult háttérbe, mint más országokban. De miért szorult háttérbe a faház építés? Mert megjelentek a modern építőanyagok, fejlődött a technológia. Az utóbbi néhány évtizedben azonban újra egyre nagyobb népszerűségnek örvend ez a típusú építési mód. Ezt leginkább a megnövekedett környezeti problémák, és az egyre erősebb környezettudatosságnak köszönhetjük. Természetesen, ahogy ez más területeken is lenni szokott, van egyfajta divattá válási időszak is.
Az tény, hogy egyre több ember számára fontos a környezetünk védelme, és ez megjelenik, megjelent az építőiparban is. Ha pedig az építőipar, akkor előtérbe kerül a faház építés.
Korábban sokan attól tartottak, hogy ez az építészeti megoldás nem tudja biztosítani a már évtizedek óta megszokott komfortérzetet. Azonban a mai technológiáknak köszönhetően ettől a legkevésbé sem kell tartani. Egy fából készült ház ennek köszönhetően már mindazt a kényelmet, komfortot képes biztosítani, amit a hagyományos építésű ingatlanok.
De az is segített a népszerűség növelésében, hogy a fa, mint alapanyag nemcsak környezetbarát, de könnyen megmunkálható, és igen sokoldalú a felhasználhatósága is.
Mindezek alapján kijelenthetjük, hogy ma már tökéletes alternatíva a hagyományos építési technológiák helyett. Többek között azért is, mert alacsonyabb költségekkel és rövidebb határidővel kell számolnunk.

Mik a faház építés előnyei a hagyományos építési eljárásokkal szemben?

Egy felgyorsult világban élünk. Bármerre járunk, azt látjuk, hogy mindenki siet, az idő az egyik legfontosabb tényezővé vált. Talán ez lehet az egyik olyan előny a faház építés kapcsán, ami a legmeghatározóbb. A faház építés során ugyanis, az ott alkalmazott könnyűszerkezetes technológia lényegesen gyorsabb kivitelezést tesz lehetővé, mint egy a hagyományos technológia. Még egy könnyűszerkezetes technológia estén sincs száradási idő. Ez azt jelenti, hogy még abban az esetben sem kell szüneteltetni a kivitelezési folyamatot, ha csapadékosra fordul az idő. Ezzel lehetőség van a kivitelezés gyors ütemezésére, hogy mielőbb, akár néhány hónapon belül kulcsrakész állapotban adjuk át az ingatlanokat.
A gyorsaság mellett előnyt jelent, hogy a belső terek kialakításakor lényegesen nagyobb térrel tudunk gazdálkodni, mivel a teherhordás főleg a külső falakra helyeződik.

Amit nyújtunk, az egy rövid határidővel kivitelezett, környezetbarát otthon

Olyannyira, hogy már a tervezéstől ránk bízhatja megálmodott otthona felépítését. A faház építés területén megfelelő tapasztalattal szakértelemmel, referenciákkal rendelkezünk. Mindez lehetővé teszi a számunkra, hogy valóban megvalósíthassuk az Önök álmát.
Faház építés esetén ugyanis nem csupán előregyártott típustervekben gondolkodunk, hanem vállaljuk az egyedi tervek, elképzelések megvalósítását is. És amit még mindezek mellé nyújtunk, hogy igény esetén tudunk segíteni a banki ügyintézésben is.

Keressenek bennünket bizalommal!

ERDÉRT EGYEDI TERVEZÉSŰ HÁZAK